Donnerstag, Januar 16, 2014

Blinddegu


Salü Ihr Vinonauten

 
Es isch wieder mol Zit gsi für e Blinddegustation.

Normalerwis treff i mi, eis bis zwei Mol i de Wuche mitemenn Vinautenfreund bi ihm di Hei.

Do wird Wy blind degustiert, da heisst i weiss nie was für en wy er uf de Tischt bringt und er weiss au nöd was ich ihm uf Tisch stelle und natürlich erfahret mir zwei erst am Schluss um was für en Wy es sich handelt und au wie wit das s‘Portemonaie mue ufgoh falls mo sich de wy wöt leiste.

Es wird über dä Wy im Allgemeine diskutiert z.B. Gschmack, Prisleischtig und und und.

Mir sind üs nöd immer einig und das isch au guet so, den nur so entstünd interessanti Diskusione über de Wy.

 
Diesmol händ mir zwei Wy degustiert -  do sind Gedanke und Idrück vom Wy

       1.       Marques de Valparaiso Crianza 2010

    Land, Spanien

                Region, Ribera del Duero

                Trubesorte, 100% Tempranillo

                18 Monat i amerikanischi Barriques

 
De Wy zeigt sich imene mittlere Kirschrot (für en Ribera del Duero recht hell) mit hellem Rand.

I de Nase eifach nur fruchtig (Kirsche, Pflume) s‘Ganze wird vo bluemigi Note(Veilchen??) begleitet und bitzeli Lakritz (nöd die Rote süesse Lakritz sondern die schwarzi bitteri Lakritz) und Schokolade (kein Milchschokolade d‘ Schwarzschokolade macht s‘Renne) schwingt au no mit.

I mue säge, Nase löst nöd gad Glücksgefühl us, isch aber in Ordnig.

 
Im Gaume (wie ich bereits i dä Nase vermuetet han ) kein Schwergewicht eher s‘Gegeteil, leichter Stoff.

Wie i de Nase au im Gaume mache sich die kirschigi Frucht bemerkbar, die Tanninen sind spührbar aber nicht störend,

s‘Ganze wird no vonere mittleri frischi begleitet.

 
De Abgang isch au mit liechti (do hätt i mi echli Frucht g´wünscht) Schokonote usgschtatet.

Über Längi vom Wy chönt mo diskutiere, für mi isch sie z´kürz.

 
Fazit:  Guet gemachte Wy aber auch nöd meh und nöd weiniger.

Klar, jetzt weiss i au dä Pris vom Wy 10 Chf, für de Pris chan i nöd gad e Bombe (so naiv bi i au nöd) erwarte aber troztdem bin i bitzeli entüscht vom Wy.

Us de Region Ribera del Duero erwart i au im untere Prissegment (untere Prissegment isch für mi alles wa unter 10 Chf goht) scho bitzeli meh vo allem.

I als Amateur erlaub mir so was z´säge den hüt zu tags kenn i paar Wy im Bereich 10 bis 13 Chf us de Region, das sicher im Vinonautenblog besser würet weg cho.

Nix desto trotz isch für 10 Chf Fläsche, de Wy völlig i Ordnig (kenn für 10 Chf au schlimmers).

Bei www.denner.ch für 10 Chf

Vinonautenpunkte:**Sterne

 
   2.  Tal Cual 2011

      Land isch Spanien

      Region Aragon

      Trubesorte Garnacha und Syrah

      6 Monat i französischi Barriques

 
De Wy erschint imene dunkle Purpurrot mit violettem Rand.

Nase voll mit rote und schwarzi rifi Frücht (Kirsche, Cassis) echli Pfeffer und Krüter chömet au vor.

I chan de Idruk das i de Nase lichti Suessi (interessant) mitschwingt.

Nase chan mo mit em erste Wy nöd vergliche, es isch s’Gegeteil,  do han i ä kräftigi, konzentrierte Nase.

Im Gaume isch de Wy mächtig fruchtig  au wieder schwarzi Frücht, wenig Kirsch mehr Brombeeri, bitter Schokolade isch au debi.

Die Tanninen sind schö mit de Frucht ibunde.

De „Tal Cual“ isch recht konzentriet d‘Frischi im Gaume loht aber es bitzeli z´wünschen übrig, di wenig Frische loht ihn es blitzeli schwer und plump im Gaume wirke, schade, schade! Da bestoht Gefahr das mo nach em erste Glas bereits genueg hätt vom Wy.

De Abgang isch fruchtig und (viellich än touch alkolisch) agenehm und Längi isch in Ordnig.

Fazit: en mächtige fruchtige Wy wo Spass macht.

Für d‘Lüt die gern uf de fruchtige Schine spazieret, chan i de Wy mit guetem Gwüsse empfehle.

Isch kein komplexe, elegante oder weiss Gott was für en Wy aber s‘Geld sicher Wert.

I persönlich würd de Wy bi 14 – 15 Grad trinke. I denk bi hochi Temperature würd sich de Wy nöd guet(wenig Frische) trinke lo.

Bei www.gerstl.ch für 13.50 Chf

Vinonautenpunkte: ***Sterne

So, die Show ist vorbei bis zum nöchst Mol.
 
Saludos
De Vinonaut

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