Salü Ihr Vinonauten
Normalerwis treff i mi, eis bis zwei Mol i de Wuche
mitemenn Vinautenfreund bi ihm di Hei.
Do wird Wy blind degustiert, da heisst i weiss nie was für
en wy er uf de Tischt bringt und er weiss au nöd was ich ihm uf Tisch stelle
und natürlich erfahret mir zwei erst am Schluss um was für en Wy es sich
handelt und au wie wit das s‘Portemonaie mue ufgoh falls mo sich de wy wöt
leiste.
Es wird über dä Wy im Allgemeine diskutiert z.B. Gschmack,
Prisleischtig und und und.
Mir sind üs nöd immer einig und das isch au guet so, den nur
so entstünd interessanti Diskusione über de Wy.
Land, Spanien
Region, Ribera del Duero
Trubesorte,
100% Tempranillo
18 Monat i amerikanischi Barriques
I de Nase eifach nur fruchtig (Kirsche, Pflume) s‘Ganze wird
vo bluemigi Note(Veilchen??) begleitet und bitzeli Lakritz (nöd die Rote süesse Lakritz sondern die
schwarzi bitteri Lakritz) und Schokolade (kein Milchschokolade d‘ Schwarzschokolade macht s‘Renne) schwingt au no mit.
I
mue säge, Nase löst nöd gad Glücksgefühl us, isch aber in Ordnig.
Wie i de Nase au im Gaume mache sich die kirschigi Frucht
bemerkbar, die Tanninen sind spührbar aber nicht störend,
s‘Ganze wird no vonere mittleri frischi begleitet.
Über Längi vom Wy chönt mo diskutiere, für mi isch sie
z´kürz.
Klar, jetzt weiss i au dä Pris vom Wy 10 Chf, für de Pris
chan i nöd gad e Bombe (so naiv bi i au nöd)
erwarte aber troztdem bin i bitzeli entüscht vom Wy.
Us de Region Ribera del Duero erwart i au im untere
Prissegment (untere Prissegment isch für mi alles wa unter 10 Chf goht) scho
bitzeli meh vo allem.
I als Amateur erlaub mir so was z´säge den hüt zu tags kenn i paar Wy im
Bereich 10 bis 13 Chf us de Region, das sicher im Vinonautenblog besser würet
weg cho.
Nix desto trotz isch für 10 Chf Fläsche, de Wy völlig i
Ordnig (kenn für 10 Chf au schlimmers).
Vinonautenpunkte:**Sterne
Land isch Spanien
Region Aragon
Trubesorte Garnacha
und Syrah
6 Monat i französischi
Barriques
Nase voll mit rote und schwarzi rifi Frücht (Kirsche,
Cassis) echli Pfeffer und Krüter chömet au vor.
I chan de Idruk das i de Nase lichti Suessi (interessant)
mitschwingt.
Nase chan mo mit em erste Wy nöd vergliche, es isch
s’Gegeteil, do han i ä kräftigi, konzentrierte Nase.
Im Gaume isch de Wy mächtig fruchtig au wieder
schwarzi Frücht, wenig Kirsch mehr Brombeeri, bitter Schokolade isch au debi.
Die Tanninen sind schö mit de Frucht ibunde.
De „Tal Cual“ isch recht konzentriet d‘Frischi im Gaume loht
aber es bitzeli z´wünschen übrig, di wenig Frische loht ihn es blitzeli schwer und plump im Gaume wirke, schade, schade! Da bestoht Gefahr das
mo nach em erste Glas bereits genueg hätt vom Wy.
De Abgang isch fruchtig und (viellich än touch alkolisch)
agenehm und Längi isch in Ordnig.
Fazit: en mächtige fruchtige Wy wo Spass macht.
Für d‘Lüt die gern uf de fruchtige Schine spazieret, chan i
de Wy mit guetem Gwüsse empfehle.
Isch kein komplexe, elegante oder weiss Gott was für en Wy
aber s‘Geld sicher Wert.
I persönlich würd de Wy bi 14 – 15 Grad trinke. I denk bi
hochi Temperature würd sich de Wy nöd guet(wenig Frische) trinke lo.
Vinonautenpunkte: ***Sterne
So, die Show ist vorbei bis zum nöchst Mol.
Saludos
De Vinonaut
Billige Fusel!!! ;-)
AntwortenLöschenTja, Ribera del Duero:-)
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