Sali
Zäme
I
find Portwy isch eine vo de schönste ufgspritete Wy überhaupt. Er hät für mi
eifach echli vo allem: Fruchtigi
süessi, Kraft, Temperament, Eleganz.
D'Lippe
werdet i dem geile Nektar dünkt und de Saft mit sine ganze Frucht und Kraft überschwemmt s'mul und
verabschiedet sich imene lange, süesse, fruchtige, würzige, elegante Abgang. Me
chan es chum erwarte en 2te Schluck z'neh, eifach sexy und spannend wie e
wunderschöni FrauJ
So,
aber was isch eigentloch Portwy? S'Ganze z'erkläre würd viel z'lang go, darum
werd i mi versuche so kurz wie mögloch z'halte. Portwy chunt us Portugal, genau
us de Douro-Region, di Region wird als Heimat vom Portwy bezeichnet. Als aller
erst wird Portwy us folgende Rebsorte wynifiziert: Touriga Nacional,
Trincadeira, Tinta Barocca, Tinta Cão, Tinta Roriz und Turiga Francesa.
De gärende Most wird mit hochprozentige
Wydestillat (portugiesisch: augardente) ca. 80% gstopt. De Zitpunkt wo mo
d'Gärig stopt entscheidet über wie viel Restzucker no im Wy vorhande isch und
halt wie süess das er wird. Portwy erreicht am Schluss en Alkoholgehalt
zwüschet 18 und 22 Volumen %. Ihr chönd mir glaube, s'Ganze isch nöd so eifach wie
i do verzähle, es steckt viel meh Arbet dehinder. I wöt aber jetzt nöd tüfer is
Detail goh den süst wirds für de eint oder ander z'langwiligJ. Nur no eis, es git
verschiedeni Stufe z.b.:
Ruby: de jung und fruchtige Portwy, wird als Aperitif empfohle.
Tawny: de elegante und nöd allzu süesse Portwy, wird als Dessertwy empfohle.
LBV (Late Bottled Vintage):Experte säget das de Portwy, de isch wo am meiste Charakter zeigt. Uf jede Fall isch er günstiger als de Vintage und früehner zuegänglicher.
So,
aber jetzt zum Portwy wo i degustiert han ,
es handelt sich um de:
Saludos
De Vinonaut
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen